ANADOLU FETHİNİN KAPISI KARS VE ŞEHİT EBUL-HASAN HARAKANÎ

Yurt dışından ve Ülkemizden, Fütüvvet Sultanı Ebu’l Hasan Harakani Hazretlerini ziyarete gelen Dr. Ziya İnayet Han (ABD) Prof. Amat-un Nur (Pakistan) Kıymetli hocalarımız Cemalnur Sargut ve H.Nur Artıran ( İstanbul) Dr. Asuman Şenel (Afyonkarahisar) ve beraberindeki misafirlerimizi Harakani Vakfı olarak ağırlamaktan bahtiyar olduk.

Harakani Külliyesinde kurulan Geleneksel Harakani Sofrası her Ramazan olduğu gibi bu yılda coşkuyla misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğünce TBMM de düzenlenen, 6-12 Mayıs 2019 Vakıf Haftası kapsamında Harakani Vakfı olarak, Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Mehmet Nuri Ersoy, Vakıflar Genel Müdürü Sn. Adnan Ertem ve diğer katılımcılar ile bir araya geldik.

3. Uluslararası Harakani Sempozyumu bu yıl 27-28 Nisan’da Üsküdar Üniversitesinde yapıldı. Yurt içi ve yurt dışından katılımcıların buluştuğu sempozyumda Harakanî Hazretleri anlatıldı.

“Hz. Peygamber ve Fütüvvet” başlıklı 14. DOST İslâm’a Hizmet Ödülleri takdim töreni 3 Aralık 2017 günü İstanbul’da gerçekleşmiş olup Harakâni Vakfı başkanı Yavuz Selim UZGUR “Hz. Peygamber ve Fütüvvet” başlıklı konuşması ile katılım göstermiştir.

YABANCI ÖĞRENCİLER HARAKANİ İFTAR ÇADIRINDA BULUŞTU

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programı tarafından kabul edilen ve desteklenen Gençlik projesinin faaliyetlerinin “Kalbinizi İncitmeyin” projesi kapsamında İtalya, Bulgaristan, Hırvatistan ve Litvanya’dan Kars’a gelen öğrenciler, Harakani İftar çadırında Müslümanlarla birlikte iftar açmanın heyecanını yaşadılar.

Anadolu'nun manevi mimarı olarak kabul edilen Şehit, Seyyid Ebu'l Hasan Harakani Hazretleri, Ankara’da 'Ebu'l Hasan Harakani'de Civanmertlik' programı ile anıldı.

Bu yıl İlk kez düzenlenen Ankara Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında, Harakani Civanmertlik Paneli de düzenlendi.

HARAKANİ KÜLLİYESİNDE KUTLU DOĞUM PROGRAMLARI

Kars Merkez Evliya Cami bahçesinde Ebu’l Hasan Harakani Hazretlerinin türbesinin bitişiğinde gerçekleştirilen, ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinliği (2013)

Kars Merkez Evliya Cami bahçesinde Ebu’l Hasan Harakani Hazretlerinin türbesinin bitişiğinde gerçekleştirilen, ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinliği Kars Valisi Eyüp Tepe, İl Müftüsü Mehmet Genç, kamu kurum ve kuruluşların müdürleriyle sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra ilde görevli diyanet mensuplarının katılımı ile başladı. (2014)

TÜRK DÜNYASI BİLGELER ZİRVESİ GÖNÜL SULTANLARI BULUŞMASINDA SEYYİD EBU-L HASAN HARAKANİ HAZRETLERİ ANLATILDI

BİLGELER ZİRVESİNDE HARAKANİ KONUŞULDU

PROGRAMA KATILAN TÜM STK’LAR ADINA AÇILIŞ KONUŞMASINI HARAKANİ VAKFI BAŞKANI Yavuz Selim UZGUR YAPTI

26-28 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir’de düzenlenen “Türk Dünyası Bilgeler Zirvesi Gönül Sultanları Buluşması”nda Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri 5 sunumla anlatıldı. Yurt dışından 150, yurt içinden 350 olmak üzere toplam 500 bilgin katıldığı programa Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış da, “Anadolunun Fethi ve Şehit Ebu’l-Hasan Harakanî” sunumuyla katıldı.

HARAKANİ İFTAR ÇADIRI

Ramazan’ın vazgeçilmezi Harakani Sofrası

BİN YILIK HARAKANİ SOFRASI GELENEĞİ

Fütüvvet ahlakının bin yıllık örneği ‘Harakani Sofrasının’ kapısı her kesime açık

Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Kapsamında Harakani Kültür Merkezinde “Hz. Peygamber ve Kardeşlik Hukuku” Konulu Bir Konferans Düzenlendi. (Konuşmacı Mehmet Savaş) 2012

SEYYİD EBUL HASAN HARAKANİ VAKFI TARAFINDAN DÜZENLENEN “İSLAM’DA KADININ ROLÜ” KONULU SÖYLEŞİ

İslam’da Kadının Rolü

Harakani Kültür Merkezinde düzenlenen söyleşide; Seyyid Ebul Hasan Harakani Vakfı üyesi Fatma Uzgur, İslâm’ın kadına verdiği önemi gözler önüne serdi.

Harakani kültür merkezinde, Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Ebu’l Hasan Harakani Uygulama ve Araştırma Merkezi (EHAM) ile Harakani Vakfı’nın ortaklaşa organize Ettiği Harakani Sempozyumu Tasavvuf Dinletisi Programı

Seyyid Ebul Hasan Harakani Vakfı tarafından düzenlenen “Günümüzde Tasavvuf Anlayışı” konulu söyleşi büyük ilgi gördü. 2012

EBU’L HASAN HARAKANİ’DE CİVAMERTLİK

Kars’ta ‘Ebu’l Hasan Harakani’de Civanmertlik’ konuşuluyor

Anadolu’nun manevi fatihi kabul edilen, Selatin Şehid Seyyid Ebu’l Hasan Harakan-i Hazretleri, metfun bulunduğu Kars’ta ‘Ebu’l Hasan Harakani’de Civanmertlik’ programı ile anılıyor.

Harakan-i Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılışa, Ak Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Vali EyüpTepe ve Şehit E’bul Hasan Harakan-i Vakfı Başkanı Yavuz Selim UZGUR ve çok sayıda davetli katıldı.

HARAKANİ GENÇLİK BULUŞMASI

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında düzenlenen Harakani Gençlik Buluşması 5 bine yakın öğrenciyi Harakani ile buluşturdu.

HARAKANİ, DÜNYA KONUKLARINI AĞIRLIYOR

Anadolu’ya ilk gelen evliyalardan olan ve Mevlana’nın manevi hocası Ebu-l Hasan Harakani Türbesi’ni ziyaret için dünyanın dört bir yanından Kars’a gelen bilimadamları 3 gün burada kaldı. ABD, Filistin, Afganistan ve Bulgaristan’dan gelen yaklaşık 50 kişilik grup, inanç turizmi hakkında bilgi aldı.

Heyeti, Evliya Camii Külliyesi’nde Seyyid Ebu-l Hasan Harakani Vakfı Başkanı Yavuz Selim UZGUR, onur kurulu üyesi Fatma Uzgur, Harakani Araştırma Merkezi Müdürü Halil İbrahim Kaya ve Harakani vakfı üyeleri çiçek ve güllerle karşıladı.